Kuopiosta Hervantaan opiskelujen perässä muuttanut pariskunta kaipasi rauhallisempaa ja turvallisempaa ympäristöä, johon juurtua tulevien lasten kanssa yhdessä perheenä. Kangasalta löytyi todellinen lintukoto, Kortekankaan asuinalue. 
Perheen vanhemmat Sanna ja Ville ovat kahden pienen lapsen vanhempia. Ylpeä tuore isoveli Aaro on 4-vuotias ja pikkuveli Leevi on 2 kk ikäinen, perheeseen kuuluu myös Jade-koira. Sanna työskentelee assistenttina sähköalojen ammattiliitossa ja Ville teknologia-alalla tutkimus- ja tuotekehittäjänä. Molemmilla on mahdollisuus hybridityöskentelyyn, noin puolet työajasta työskennellään toimistossa Tampereen keskustassa ja loput kotoa käsin. 
Koko perhe nauttii aktiivisesta elämästä ja arki on täynnä liikkumisen iloa. “Meillä harrastetaan ja liikutaan paljon yhdessä perheenä, se on meidän perheen yhteistä laatuaikaa. Aaro harrastaa KU-68:n temppukoulua ja jalkapalloa FC Kangasalan joukkueessa. Me pyöräillään ja retkeillään paljon lähimaastossa ja Kirkkoharjulla, laavuillakin käydään tulistelemassa Sorolassa ja Katajajärvellä, niihin pääsee lasten kanssa vaivattomasti. On ihan mahtavaa, että täällä on myös näille ihan pienille harrastusmahdollisuuksia paljon. Kangasalla otetaan lapset erittäin hyvin huomioon”, Sanna kiittelee. 
Sanna itse harrastaa koiransa kanssa agilityä Taidogas-hallilla, sienestää, marjastaa ja lenkkeilee koiran kanssa vauva kantorepussa. Lähiaikoina hän aloittaa pilateksen. Vanhemmat Sanna ja Ville pohtivat, että silloin kun löytyy tahtoa, iloa ja halua harrastaa, niin sen saa onnistumaan pientenkin lasten kanssa. 
Myös Villellä on vapaa-aika täynnä toimintaa: “Iltaisin klo 21 kun Aaro käy nukkumaan, lähden sählytreeneihin Malm-Areenalle. Ollaan kavereiden kanssa käyty myös Lentolassa pelaamassa padelia. Maastopyöräily on rakas harrastus, paljon tulee pyöräiltyä harjussa kun siellä on niin upeat pyöräilyreitit. Välillä käyn Sappeessa alamäkipyöräilemässä, siellä on Suomen mittakaavassa erittäin hyvät puitteet lajin harrastamiseen.” 
Monitoimitalo Asarissa on joka perjantai lapsille jotakin toimintaa, kuten sählyä ja pelejä ja erilaisia tapahtumia. Sanna on itse Asarin toiminnassa mukana, Asemaseudun Asukasyhdistys ry:n hallituksessa. Hän kannustaa kangasalalaisia lähtemään oman alueen aktiiviksi, kuten vaikkapa harrastustoimintaan mukaan. Se on palkitsevaa ja tuo iloa myös muille. 
Vapaa-aikaa vietetään yhdessä kotona puuhaten. Sanna on perheen ideoija ja Ville toteuttaja. “Meidän perheen yhteinen harrastus taitaa olla projektien toteuttaminen. Nyt en kuulemma saa enää ideoida, pitää vähän rauhoittaa”, Sanna täydentää pilke silmäkulmassa. Hän nauttii puutarhanhoidosta, kukista ja kasvihuoneviljelystä ja kertoo iloisena, että pihahommia helpottaa kun läheltä löytyy hyviä puutarhoja joista saa taimia, sekä kauppoja mistä löytyy tarvikkeita. Ville odotti kovasti Bilteman avautumista, sieltä saa tekevä ja ehtivä ihminen tarviketta ja tavaraa monenlaiseen projektiin. 
“Kortekankaan alue on kuin lintukoto”, sellaiseksi Sanna ja Ville asuinaluettaan kuvailevat. Naapurit on mukavia ja tuntevat toisensa. Kirjastoautolla käydessä vaihdetaan kuulumiset. Yhteisöllisyys ja lämpö on yllättänyt heidät: “Tässä on hirmu turvallinen olla. Lapset juoksee pensasaidan läpi toistensa pihoille leikkimään. Täällä on tosi vahvasti yhteisöllisyys läsnä, autetaan naapureita. Kun muutettiin tähän niin ensimmäisenä meidän rajanaapuri tuli kysymään, että tarvitsetteko pensasleikkuria, että häneltä saa kyllä lainata. Se tiivistää aika hyvin meidän naapuruston yhteishengen.” 
Kehuja satelee varhaiskasvatukseen Tursolan päiväkodille, jossa on 1. ja 2. luokka on päiväkodin yhteydessä. Hoitajat ja miljöö on mieluisia niin vanhemmille kuin Aarollekin: “Siellä on kivaa, on kaveleita.” 
Suosikkipaikkoja kysyttäessä ei tarvitse odottaa vastausta. Kuohun uimahalli saa plussaa siisteydestä ja viihtyvyydestä. Kirjastoauto on arkiviikon kohokohta, palvelu siellä on aina erinomaista. Harjun he nimeävät suosikkilistalle ulkoilukohteisiin, Kirkkoharjun näkötorni ja kahvila, sekä Sorolan portaat lisätään listaan. “Pazzissa käydään lounaalla tosi usein etäpäivinä, se on lapsiystävällinen ja ruoka on tuoretta ja laadukasta.” Naapurikunnasta Pälkäneeltäkin löytyy kivoja päiväretkikohteita, Syrjysen Strutsitila on Aaron listan kärjessä. 
Sannan ja Villen mielestä ihannetilanteessa Kangasala on 10 vuoden päästä yhtä turvallinen paikka, ja lapsille on hyviä kouluja. He toivovat, että ihmiset osaavat tulevaisuudessa kunnioittaa entistä paremmin luontoa ja yhteistä omaisuutta. Täällä on hyvä yhteishenki ja hyvän tekeminen yhteisön eteen jatkuu. Tulevaisuuden Kangasalla myös junayhteys avattaisiin ja junalla pääsisi helposti, nopeasti ja ympäristöystävällisemmin kulkemaan Tampereelle töihin. 
Perhe suosittelee Kangasalaa ihan kaikille, mutta erityisesti lapsiperheille: “Kangasalla on upea luonto ja hyvät palvelut ympärillä, Tampereelle on lyhyt matka. Meille Kangasalle muutto on tuntunut lottovoitolta. Kyllä tänne kannattaa tulla!” 
Tällainen on Sannan, Ville, Aaron ja Leevin Kangasala, meidän Kangasala.
Back to Top